Acasă Interne 0% ALCOOL! 100% VOLAN!, o campanie de prevenire a consumului de alcool...

0% ALCOOL! 100% VOLAN!, o campanie de prevenire a consumului de alcool în rândul conducătorilor auto

DISTRIBUIȚI
Politia rutiera

Poliția Română lansează campania de prevenire „0% ALCOOL! 100% VOLAN!”. Aceasta are ca obiectiv conștientizarea șoferilor, a pasagerilor şi a celorlalți participanți la traficul rutier, cu privire la consecințele negative ale conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și, prin aceasta, reducerea numărului de accidente.

De-a lungul anilor, problema accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan a fost adresată prin mai multe inițiative de responsabilizare. Deși fiecare dintre noi știe că este periculos să conducă după ce a consumat alcool, totuși, sub imperiul momentului, pot fi luate decizii care să ne aducă în situații riscante.

Mai ales în contextul în care ne aflăm acum, după multe luni de restricții cauzate de pandemia Covid 19, când oamenii își dorească să recupereze timpul pierdut și să nu rateze experiențe alături de cei dragi vara aceasta, pot avea tendința să fie mai puțin atenți și să uite regula de aur: Fără alcool la volan!

Campania a fost lansată vineri, 6 august 2021, de Ziua Internațională a Berii, pe autostrada A2, la stația de taxare de la Fetești, unde polițiștii au transmis mesajul preventiv șoferilor și pasagerilor din autoturisme.

Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române atrage atenția cu privire la pericolul creat pentru siguranţa rutieră, de conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice. Consumul de alcool constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic, acesta crescând exponențial şansele de implicare într-un accident rutier.

În prima jumătate a anului 2021, din cauza conducerii sub influența băuturilor alcoolice, s-au produs 87 de accidente rutiere grave, în urma cărora 24 de persoane au decedat, iar alte 71 au fost rănite grav. Prin comparație, în aceeași perioadă a anului 2020, au avut loc 135 de accidente rutiere grave, cu 26 de persoane decedate și 139 rănite grav, iar în 2019, 133 de accidente rutiere grave, în care 31 de persoane au murit și 132 de persoane au suferit răni grave.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + 1 =