Acasă Info Local Ministrul Tudorache, către prefecți: Să avem cele mai puțin contestate alegeri 

Ministrul Tudorache, către prefecți: Să avem cele mai puțin contestate alegeri 

DISTRIBUIȚI

Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a avut marți după-amiază, la sediul MAI, o întâlnire de lucru cu prefecții, referitoare la activitățile ce urmează să fie desfășurate la nivel național pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților și la stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

În cadrul întâlnirii, ministrul a prezentat noutățile din proiectul de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 636/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, precum și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 637/2016 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, cu privire la securizarea ștampilelor de vot după încheierea votării și supravegherea video a procesului de numărare a voturilor.prefecti

Ministrul le-a cerut, totodată, prefecților să respecte întocmai termenele din calendarul electoral și să trateze cu imparțialitate și neimplicare politică activitățile pe care le vor desfășura în perioada viitoare.

În ceea ce privește pregătirile pentru sezonul rece, în cadrul ședinței s-a discutat despre necesitatea încheierii din timp a contractelor pentru deszăpezire și asigurarea în cantitățile necesare a stocurilor de materiale antiderapante și combustibil.

Prefecții vor avea în atenție, cu prioritate, stadiul contractării serviciilor de deszăpezire de către Consiliile Județene sau CNADNR, în special pentru zonele unde în anii anteriori au fost probleme din cauza zăpezilor.

La ședință au mai participat secretarul de stat pentru relația cu instituțiile prefectului, doamna Irina Alexe, secretarul de stat Ioan Buda și secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here