Acasă Economie 13 noi trenuri de metrou pentru Magistrala 5

13 noi trenuri de metrou pentru Magistrala 5

DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii Metrorex şi cei ai Alstom au semnat miercuri, contractul pentru achiziţia a 13 noi trenuri de metrou pentru Magistrala 5, în valoare de peste 103 milioane de euro.

”Astăzi, în prezenţa ministrului Lucian Bode, la sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor s-a semnat între Metrorex şi Alstom contractul ce are ca obiect achiziţia de ”Trenuri noi de metrou destinate pentru Magistrala 5 de metrou, tronsonul Drumul Taberei – Iancului”. Contractul are o valoare de 103.244.383,49 euro, echivalentul a 490.503.741,52 lei fără TVA. şi este finanţat din Bugetul de stat şi credit de la Banca Europeană de Investiţii”, arată Ministerul Transporturilor, într-un comunicat de presă.

Durata contractului pentru cele 13 trenuri este de 30 de luni de la semnarea acestuia. De asemenea, contractul prevede  posibilitatea achiziţionării suplimentare a încă 17 trenuri.

Noile trenuri achiziţionate vor circula pe Magistrala 5, pusă în funcţiune cu călători în luna septembrie a acestui an, şi vor asigura totodată îmbunătăţirea condiţiilor de transport cu metroul.

”Suntem, aşadar, într-un moment în care putem spune că închidem, aşa cum era normal să se întâmple, acest proiect. Vorbim aici de Magistrala 5 Drumul Taberei. Din punctul meu de vedere, acest proiect era incomplet fără acest contract de achiziţie. Cele 13 rame de metrou, plus posibilitatea de a extinde acest contract cu încă 17 rame, vor asigura necesarul de material rulant pentru această magistrală. Eu mă bucur că, după ce în luna septembrie, când am reuşit să dăm în trafic pentru călători Magistrala 5 împreună, iată că la câteva luni reuşim, după şase ani, să închidem şi această componentă a contractului. Este fără îndoială un motiv de bucurie pentru noi şi pentru Metrorex. În acelaşi timp, ne gândim cu multă amărăciune la faptul că, totuşi în România, ţară membră a Uniunii Europene, un contract de achiziţie a fost blocat atâta timp”, a declarat Bode.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here