Acasă Info Local  17 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov

 17 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au făcut, miercuri dimineața 17 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că abordau cetăţeni străini, pe care îi invitau să consume alcool, iar apoi, folosindu-le cardurile sau telefoanele, le sustrăgeau bani din conturi. În unele cazuri, victimelor le erau luate prin violenţă diverse bunuri, uneori chiar şi prin lipsire de libertate.

Acuzaţiile din dosar sunt furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacţii financiare în mod fraudulos şi tăinuire.

Din datele și probele administrate, a rezultat că mai mulți bănuiți identificau persoane vătămate, de regulă cetățeni străini, pe care le conduceau în incinta a două societăți comerciale, sub pretextul consumului de alcool, în compania unor diverse persoane.

După ce îi îmbătau, le-ar fi manipulat telefoanele mobile sau cardurile bancare, efectuând mai multe tranzacții financiare sau procedau la transferarea unor sume de bani prin intermediul unor aplicații de banking, către diferite conturi.

Din cercetări, s-a stabilit că în unele cazuri bănuiții ar fi sustras sau ar fi deposedat, prin violență, persoanele vătămate de anumite bunuri, inclusiv prin lipsirea de libertate în mod ilegal a acestora.

După efectuarea perchezițiilor, persoanele bănuite vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Acțiunea a beneficiat de suportul: Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române,Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Polției Capitalei, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. Sursa:tvr.info

 

1 COMENTARIU

  1. […] Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au făcut, miercuri dimineața 17 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că abordau cetăţeni străini, pe care îi invitau să consume alcool, iar apoi, folosindu-le cardurile sau telefoanele, le sustrăgeau bani din conturi. În unele cazuri, victimelor le […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here