Acasă Anchete 21 percheziții la mafia PET-urilor/ 18 mandate de aducere

21 percheziții la mafia PET-urilor/ 18 mandate de aducere

DISTRIBUIȚI

La 19 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din I.G.P.R., împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au efectuat 21 de percheziții în patru județe și în Capitală, fiind vizate persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5.500.000 de euro prin infracțiuni de evaziune fiscală.

La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 21 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza județelor Mehedinți, Hunedoara, Timiş, Prahova și a municipiului București și au pus în aplicare 18 mandate de aducere.

Acţiunea a avut loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mehedinţi, sub supravegherea Prachetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 26.692.920 de lei.

Începând cu anul 2018 până în prezent, persoanele bănuite în cauză ar fi aderat la constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea unor bonificaţii de la organizaţia de profil, pentru activităţi fictive de reciclare a deşeurilor din plastic, PET şi sticlă.

Aceştia ar fi întocmit documente fictive pentru patru societăţi comerciale, consemnând în fals activităţi de colectare, transport şi predare în vederea reciclării deşeurilor, documete pe care care le-ar fi predat organizaţiei de profil, în vederea obţinerii de bonificaţii, determinându-i pe reprezentanţii acestor societăţi să se sutragă de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here