Acasă Social 22 aprilie, Ziua Planetei Pământ

22 aprilie, Ziua Planetei Pământ

DISTRIBUIȚI

La 22 aprilie, sărbătorim, în fiecare an, Pământul prin marcarea Zilei Planetei Pământ, dar şi a Zilei Internaţionale a Mamei-Pământ (ONU). Astăzi, Google prezintă trendurile de căutare în materie de mediu din 20 de țări, inclusiv România.

Tema pentru Ziua Pământului 2022 este „Investește în planeta noastră”.

Punctul cheie al mesajului este să acționezi într-un mod îndrăzneț, să inovezi într-un mod larg și să implementezi într-o manieră echitabilă.

Fiecare guvern, fiecare societate și fiecare individ din această lume are o voce. Nu există o singură persoană care să le poată face pe toate. Dar acum este momentul. Împreună, putem face diferența. Trebuie să acționăm ca o echipă.

Durabilitatea este răspunsul la prosperitatea durabilă. Acum este vital ca toți liderii să se implice în conturarea unui viitor sustenabil.

Este timpul să profităm de avantajul unei economii verzi adoptând-o. Toate guvernele trebuie să încurajeze societatea, instituțiile și întreprinderile să construiască un cadru pentru sprijinirea unui viitor stabil.

Cu ajutorul publicului și guvernelor, inovația în sectorul privat aduce schimbarea de care avem nevoie pentru a ne susține planeta într-un ritm rapid. Este timpul să construim un viitor durabil. Să ne unim și să facem lumea un loc mai bun.

Alegerile noastre, acțiunile sociale și comunicarea personală ne oferă puterea de a ne face auzite vocile. Cu toții influențăm ritmul activităților, prin ceea ce facem și cum o facem pentru îmbunătățirea pământului.

Pentru a preveni schimbările climatice, toți trebuie să acționăm acum cu îndrăzneală. Dacă nu, economia noastră va suferi daune grave, multe pierderi, deficit de resurse și șomaj.

Ziua Internaţională a Mamei – Pământ

E        ste sărbătorită pentru a aminti fiecăruia dintre noi că Pământul şi ecosistemele sale ne oferă viaţă şi mijloace de subzistenţă. Natura suferă din cauza incendiilor australiene, a temperaturilor crescute şi, nu în ultimul rând, din cauza celei mai mari invazii de lăcuste din Kenya, iar, în prezent, de pe urma confruntării cu COVID-19 – o pandemie aflată în strânsă legătură cu sănătatea ecosistemului nostru.

Aniversată pentru prima dată în 1970, Ziua Plantei Pământ a fost iniţiată de senatorul american Gaylord Nelson şi celebrată, iniţial, doar pe teritoriul SUA. Legile privind aerul curat, apa curată şi speciile pe cale de dispariţie au fost create ca răspuns la aniversarea primei Zile a Pământului în 1970, care a avut ca rezultat şi crearea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA). Multe ţări au adoptat în ani următori legi similare. Din 1990, datorită eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pământ a început să fie organizată la nivel internaţional, în peste 140 de ţări.

Ziua Internaţională a Mamei-Pământ este marcată de către toate statele membre ale Naţiunilor Unite, fiind o iniţiativă ONU concretizată prin Rezoluţia 63/278, în 2009. „Mama-Pământ” este un concept antic comun în mai multe limbi şi culturi, ce recunoaşte legătura noastră cu planeta care ne susţine şi ne hrăneşte. Această zi nu înlocuieşte celebrarea Zilei Planetei Pământ, prin ea se doreşte o subliniere a importanţei pe care trebuie să o acordăm planetei noastre. În unele părţi ale globului pământesc, ziua dedicată Pământului se marchează în luna martie odată cu echinocţiul de primăvară.

Sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here