Acasă Info Local 27 de localități din Ilfov vor avea internet gratuit în spațiile publice

27 de localități din Ilfov vor avea internet gratuit în spațiile publice

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană (CE) a anunţat lista localităţilor câştigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU, prin care 224 de localităţi din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice. Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal, potrivit Comisiei Europene. Totodată, finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

La primul apel al proiectului, din Ilfov, au aplicat orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Voluntari și comunele 1 Decembrie, Baloteşti, Brăneşti, Cernica, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Cornetu, Dascălu, Dobroiești, Domnești, Dragomirești – Vale, Jilava, Periș, Snagov, Tunari și Vidra.

Vor urma alte apeluri de proiecte pentru cei care doresc să se înscrie în programul WiFi4EU.

Peste 10.000 de unități administrative teritoriale vor beneficia gratuit de internet prin intermediul unui program al Uniunii Europene de implementare a reţelelor Wi-Fi gratuit, susținea în aprile 2018 reprezentanţa Comisiei Europene în România. Concret, Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect.

Programul, al cărui principiu a fost anunţat în 2016 de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său despre ”starea Uniunii”, vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, ”bonuri de cumpărături” în valoare de până la 20.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 6 =