Acasă Social 3.864 intervenții ale IGSU  în ultimul weekend  

3.864 intervenții ale IGSU  în ultimul weekend  

DISTRIBUIȚI

În weekend-ul prilejuit de Ziua Internațională a Muncii, aproape 5.000 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației, la nivel național.

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică s-au înregistrat 3.864 de situații de urgență. Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, (peste 85% din numărul total de intervenții), ceea ce înseamnă aproximativ 3.300 de astfel de situații. De asemenea, colegii noștri au intervenit pentru stingerea a 144 de incendii, în 19 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum și în alte 397 de misiuni de protejare a comunităților.

În cele trei zile, 3.279 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 22 au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a fost în ușoară scădere față de perioada similară a anului trecut (3.864 intervenții în intervalul 29 aprilie-01 mai 2022, față de 3.983 intervenții în perioada 29 aprilie-01 mai 2021).

Pe linie preventivă, în perioada de referință, pompierii au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

În urma acțiunilor desfășurate în perioada 29 aprilie – 2 mai a.c., colegii noștri au efectuat 224 de controale la nivel național, iar pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 943 de sancțiuni contravenționale, dintre care 200 de amenzi, în cuantum de 274.009 lei.

Acoperirea în cele mai bune condiții a dinamicii intervențiilor din această perioadă a fost asigurată cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 echipaje de stingere, 133 de mașini de descarcerare, precum și peste 490 de echipaje SMURD care au încadrat autospeciale pentru transport victime multiple, ambulanțe de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, precum și ambulanțe pentru transport neonatologic.

Ca măsură operațională suplimentară, pe autostrada A2, la km 19, începând de vineri și până în această dimineață, ISU Bucureşti-Ilfov a operaționalizat un echipaj de stingere cu modul de descarcerare inclus și o ambulanță SMURD pentru asigurarea intervenţiilor, inclusiv a celor medicale de urgenţă.

De asemenea, având în vedere că în această perioadă pe litoral s-a înregistrat un număr mare de turiști, la nivelul ISU Constanța au fost constituite patru puncte temporare de lucru, în Agigea, Valu lui Traian, Vama Veche și Valea Dacilor. În aceste locații s-a aflat câte un echipaj de stingere, pentru eficientizarea timpului de răspuns la solicitările primite din partea cetățenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here