Acasă Anchete 300 de kg de petarde confiscate de polițiștii din Ilfov

300 de kg de petarde confiscate de polițiștii din Ilfov

DISTRIBUIȚI

300 de kilograme de petarde și artificii și suma de 6.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii ilfoveni, în urma prinderii în flagrant-delict a unui bărbat în timp ce ridica respectivele articole pirotehnice de la o firmă de curierat.

La 11 decembrie a.c., polițiștii ilfoveni au surprins în flagrant-delict un bărbat, de 41 de ani, din municipiul București, în timp ce prelua 300 de kilograme de articole pirotehnice (artificii, petarde), de la o firmă de curierat neautorizată să efectueze astfel de transporturi. În urma cercetărilor a reieșit că bărbatul nu era autorizat să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, iar cantitatea i-ar fi fost livrată în mod ilegal de către o societate din județul Timiș printr-o firmă de curierat din orașul Otopeni.

La momentul sosirii polițiștilor, bărbatul descărca la locuința sa articolele pirotehnice din masina curierului, urmând să plătească contravaloarea acestora cu suma de 6.000 de lei. Suma de bani precum și întreaga cantitate de articole pirotehnice, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Polițiștii vor continua în această perioadă să efectueze acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, anunță IPJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here