Acasă Economie 370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei și reducerea apelor...

370 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității apei și reducerea apelor reziduale în România

DISTRIBUIȚI

Proiectul va îmbunătăți și va extinde infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare în Constanța, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și părți din județul Ilfov și Brașov

Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăți furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale.

Proiectul va îmbunătăți și va extinde infrastructura de alimentare cu apă și de canalizare în șase județe din România: Constanța, Călărași, Dâmbovița, Ialomița și părți din județul Ilfov și Brașov.

Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a declarant că acest proiect, care completează investițiile anterioare ale UE vizând modernizarea infrastructurilor de alimentare cu apă și de evacuare a apelor reziduale din România, va asigura accesul continuu la apă potabilă sigură și va reduce poluarea râurilor și a apelor subterane, în conformitate cu obiectivele Comisiei din cadrul Pactului verde.

Prin acest proiect se vor reduce poluanții din apa potabilă și riscurile aferente pentru sănătate, se va stimula biodiversitatea și dezvoltarea activităților industriale, comerciale și recreative. Se preconizează că proiectul va crea 156 de locuri de muncă permanente și va deveni operațional începând din iulie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here