Acasă Educatie 48 de școli ilfovene au răspuns apelului MEN pentru înscrierea în programul...

48 de școli ilfovene au răspuns apelului MEN pentru înscrierea în programul pentru reducerea abandonului școlar

La nivel național, MEN a validat aproape 1.500 de dosare depuse de școli

DISTRIBUIȚI

Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/școală prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR, pentru reducerea riscului de abandon școlar, anunță Ministerul Educației.

În cadrul primei runde de finanțare, încheiată luni, 14 martie 2022, au fost depuse și validate 1.474 cereri de finanțare.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Educației, 48 de școli ilfovene au răspuns invitației de participare la acest program.

La nivel național, pe baza datelor din SIIR în anul 2020, , Ministerul Educației a identificat 3.235 de unități de învățământ eligibile pentru PNRAS, fiind considerate cu prioritate medie și ridicată de intervenție.

În prezent sunt verificate dosarele, iar proiectele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, cel târziu în data de 30 martie 2022.

Perioada de derulare a activităților proiectelor finanțate în runda 1 a Schemei de granturi PNRAS începe la data intrării în vigoare a contractului de finanțare, acoperă 3 ani de implementare și se finalizează până la cel târziu 31 august 2025.

PNRAS urmărește reducerea riscului de abandon școlar în cel puțin 25% din unitățile de învățământ participante la Program în perioada 2021—2026, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluările naționale și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial, creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și a ratei de tranziție de la gimnaziu la liceu.

Pentru întreaga perioadă de derulare, PNRAS are alocată în PNRR o finanțare totală de 543 mil. euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here