Acasă Cultura 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună

50 de ani de la primul pas al omului pe Lună

DISTRIBUIȚI
image description

Romfilatelia vine în întâmpinarea pasionaţilor de astrofilatelie, prin introducerea în circulaţie, joi, 11 iulie, a emisiunii de mărci poștale 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună.

Visul omului a fost întotdeauna acela de a ajunge pe Lună și de a descoperi misterele astrului Pământului, scriitorul de lucrări științifico-fantastice Jules Verne fiind primul care a imaginat acest scenariu cu o deosebită acuratețe, în lucrarea „De la Pământ la Lună”. Cei care au făcut ca visul să devină realitate au fost cei din echipajul american, participanți ai programului Apollo, desfășurat între anii 1961 și 1972.

Programul Apollo a debutat cu testele rachetelor purtătoare din seria Saturn, ajungând la zboruri spațiale pilotate de echipaj uman în jurul Lunii, desfășurându-se pe o perioadă de 8 ani. Apollo 11 a reprezentat al cincilea zbor cu echipaj uman și a fost a treia călătorie spre Lună.

O rachetă Saturn V a lansat nava Apollo 11, având la bord echipajul format din Neil A. Armstrong, Michael Collins și Edwin E. „Buzz” Aldrin Jr., de la Centrul Spațial Kennedy, pe 16 iulie 1969. Modulul de comandă a purtat numele de „Columbia”, iar cel lunar, de „Eagle”, vulturul fiind simbolul Statelor Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here