Acasă Educatie 500 de posturi aprobate suplimentar pentru buna desfășurare a activității în învățământul...

500 de posturi aprobate suplimentar pentru buna desfășurare a activității în învățământul preuniversitar, în anul școlar 2020-2021

DISTRIBUIȚI

Numărul de posturi necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în anul școlar 2020-2021, a fost suplimentat cu 500.

Decizia a fost adoptată în ședința Executivului din 10 septembrie, cu obiectivul de a nu prejudicia dreptul la educație al elevilor, în contextul în care, în data de 1 septembrie, noul an școlar 2020-2021 a început în condițiile prevăzute de starea de alertă.

Astfel, organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea exponențială a numărului de clase, implicit a numărului de posturi.

Urmare a hotărârii, numărul total de posturi din învățământul preuniversitar de stat, inclusiv în învățământul special, în centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, este de 285.960 posturi.

În anul 2020, cheltuielile bugetare se vor face cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării. În viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare se vor realiza cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale.

Printre drepturile restrânse, atât în perioada stării de urgență, cât și în perioada stării de alertă a fost și dreptul preșcolarilor, elevilor și studenților de a desfășura activități didactice prin interacțiune ”față în față” în unitățile și în instituțiile de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here