Acasă Info Local 67 de km de piste pentru biciclete în București și Ilfov

67 de km de piste pentru biciclete în București și Ilfov

DISTRIBUIȚI

Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului a aprobat proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete în Bucureşti – Ilfov, pe o distanţă de 67 km, proiect în valoare de zece milioane de euro, execuţia primului lot, de 63,5 km, putând începe în luna iunie, a anunţat Primăria Municipiului Bucureşti.

”În ceea ce priveşte traseele pietonale şi pentru biciclete Bucureşti-Ilfov, a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanţă de 67 km, proiect în valoare de 10 milioane de euro care va fi demarat anul acesta În total, vor exista 240 de km de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi în anul următor. Potrivit HCGMB nr. 61/21.02.2018, proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 mp.  Este o primă etapă dintr-un proiect mai amplu, de 240 km. Execuţia primului lot, de 63,5 km, poate demara în luna iunie a acestui an”, arată PMB.

Cele patru trasee sunt: Traseul 1- Piaţa Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil – Sos. Pipera – strada Alexandru Şerbănescu – Bd. Aerogării – DN1 – Piaţa Presei Libere – Şos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan; Traseul 2- Piaţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu; Traseul 3- Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenţei – Bd. Naţiunile Unite; Traseul 4 – Piaţa Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bd Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Naţional.

Conform sursei citate, în prezent, Primăria Capitalei se află în etapa de obţinere a avizelor, iar pistele vor fi realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje. ”De asemenea, Primăria Capitalei urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete (crearea de staţii de închiriere, parcări şi achiziţionarea de biciclete pentru utilizare de către public care se materializează în anul 2018 prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei)”, a mai precizat PMB.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × two =