Acasă Info Local 8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

DISTRIBUIȚI

Crucea Roșie împlinește azi 157 de ani, timp în care numele organizației internaționale a devenit sinomim cu asistența umanitară și compasiunea.

Voluntarii Crucii Roșii și Semilunii Roșii sunt oglinda diversității programelor de intervenție și de sprijin oferite de Mișcarea Internaționala de Cruce Roșie și Semilună Roșie la nivel mondial, formată din  190 de Societăți Naționale, Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) și Federația Internațională a Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).
În acest an, Societățile Naționale din întreaga lume aniversează, de asemenea, 100 de ani de la înființarea IFRC, fondată de Societățile ce Cruce Roșie din Franța, Marea Britanie, Italia, Japonia și Statele Unite. IFRC – inițial cunoscută sub numele de Liga Societăților de Cruce Roșie, a fost creată pentru a prezerva, a împărtăți și a promova expertiza și cunoștințele dobândite în timpul intervențiilor umanitare din Primul Război Mondial și al epidemiei de gripă spaniolă. La un secol distanță, rețeaua Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie este formată din 190 de Societăți Naționale și altele în curs de înființare.
În fiecare an, Crucea Roșie Română ajunge la mai mult de 600.000 de persoane, oferind asistență umanitară adaptatî nevoilor comunităților din întreaga țară. De la intervenția și pregătirea populației în situații de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim ajutor, campanii de educație pentru sănătate până la programe sociale care acoperă în primul rând nevoile de bază ale populației vulnerabile, Crucea Roșie Română ajută oamenii să se pregătească, să gestioneze și să se recupereze după un dezastru sau o criză. Pentru copiii și tinerii proveniți din familii nevoiașe, Crucea Roșie Română a înființat mai multe centre comunitare de zi (Centrul EGAL) unde aceștia primesc hrană caldă și servicii de dezvoltare a abilităților de viață.

În România, Crucea Roșie este prezentă la în fiecare județ, cu 47 de filiale județene și de sector, având 83.659 de membri cotizanți, 6.600 de voluntari și 343 de angajați.

Crucea Rosie IfovFiliala Ilfov este condusă de Nicu Mihalache, care s-a înscris ca voluntar la Crucea Roșie în 1990. Din 2004 conduce filiala județeană, iar Ziua Crucii Roșii o sărbătorește prin muncă: dimineață, împreună cu mai multi voluntari, a dus mânuși de protecție Spitalului de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu”, din Bălăceanca, unde cu o zi înainte dusese dezinfectant, produse de curățenie și ciocolată

De la începutul pandemiei de coronavirus, Filiala Ilfov a Crucii Roșii a derulat campanii de informare, și, cu sprijinul a 25 de voluntari, a distribuit spitalelor din județ și centrelor sociale materiale sanitare de protecție și electrocanice. Tot în această perioadă, a derulat și o campanie de colectare de alimente care au fost distribuite unor persoane vulnerabile.

La mulți, Crucea Roșie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here