Acasă Anchete 861 de dosare penale pentru mafia lemnului în luna martie

861 de dosare penale pentru mafia lemnului în luna martie

DISTRIBUIȚI

În urma acțiunilor organizate de polițiști, la nivel național, în luna martie, au fost confiscați peste 8.000 de metri cubi de lemn, pentru care obiectivele verificate nu aveau documente legale. Polițiștii au întocmit 861 de dosare penale și au aplicat sancțiuni contravenționale de peste 3,5 milioane de lei.

În perioada 1 – 31 martie a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliției Române, poliţiştii au organizat mai multe acțiuni și controale la fonduri forestiere şi în locuri de prelucrare, depozitare sau comercializare a materialului lemnos.

Astfel, polițiștii, împreună cu specialişti silvici din cadrul gărzilor forestiere și ai direcțiilor silvice, au controlat 4.445 de obiective, 1.067 de controale fiind desfășurate la exploatări forestiere, ocoale silvice, depozite, instalații de debitat, târguri, piețe și oboare.

Activitățile de control au avut drept scop verificarea modului în care obiectivele respectă normele referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate aproape 1.900 de sancțiuni contravenționale la Legea 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 3.500.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 8.048,50 m.c. de material lemnos, în valoare totală de aproape 2.500.000 de lei.

Au fost întocmite, la nivel național, 861 de dosare penale sub aspectul săvârșirii de infracțiuni silvice, fiind cercetate 373 de persoane.

Au fost confiscate sau ridicate de polițiști în vederea confiscării 11 autovehicule, 14 atelaje, 39 de fierăstraie mecanice, 18 topoare și securi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here