Acasă Social 93 de milioane de euro – fonduri europene  pentru stimularea ocupării forței...

93 de milioane de euro – fonduri europene  pentru stimularea ocupării forței de muncă

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a depus o fișă de proiect și a primit avizul Ministerului Fondurilor Europene, pentru obținerea unei finanțări în valoare de 93 de milioane de euro din fonduri europene pentru acordarea facilităţilor financiare privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, angajatorilor care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, şomeri înregistraţi în evidenţele SPO. De asemenea, vor fi acordate prime pentru stimularea încadrării în muncă.

Proiectul va fi implementat la nivel național, pe o perioadă de 14 luni, având ca obiectiv creșterea oportunităților de încadrare a 15.700 de şomeri non-NEET cu vârsta peste 29  de ani, înregistrați la SPO, și persoanelor inactive non-NEET.

Astfel, din Fondul Social European va fi acordat sprijin financiar sub formă de primă de activare, potrivit Legii nr. 76/2002, pentru 100 de persoane cu vârsta peste 29  de ani  care se încadrează în muncă.

Totodată, potrivit fișei proiectului, se va asigura sprijin financiar agajatorilor pentru  încadrarea unui număr de 15.600 șomeri sau persoane inactive.

Aceste subvenții vor fi acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor cu vârsta mai mare de 29 de ani ce fac parte din următoarele categorii: șomerii în vârstă de peste 45 de ani, şomeri non-NEET care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, persoane cu handicap primesc lunar. Subvențiile se acordă pe o perioadă de 12 luni, fiind în cuantum de 2.250 lei/lunar pentru fiecare persoană angajată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen + 14 =