Acasă Anchete ÎNCEPE NEBUNIA

ÎNCEPE NEBUNIA

DISTRIBUIȚI

teza-doctorat-ponta

 Ministrul Educației a anunțat că i-a retras titlul de doctor lui Victor Ponta după decizia de plagiat. Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat luni ordinul prin care se retrage titlul de doctor acordat în 2003 fostului premier Victor Ponta, au anunţat oficiali din ministerul Educaţiei, decizia putând fi atacată în instanţă de Ponta. În ordinul de ministru emis luni se arată că ”se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept, acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, nr 5663 din 15.12. 2003”.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare a respins în data de 27 iulie contestaţia lui Victor Ponta la decizia consiliului de retragere a titlului de doctor.

Ce urmează?

Ponta intrat în avocatură pe baza titlului de doctor dovedit a fi plagiat, fapt este consfințit de raportul Universității București, care a și cerut ministrului Educației de la acea dată, Ecaterina Andronescu, retragerea acestei demnități academice. Având titlul de doctor, Ponta a evitat examenul scris de intrare în barou (legea permitea accesul din oficiu în tagma avocaților a doctorilor în drept). Spre exemplu, în anul 2009, au căzut 70% din cei 945 de candidați.

Intrând în profesia de avocat pe baza unui plagiat – care poate fi considerat un fals intelectual -, premierul a avut și alte beneficii, câștigând importante sume de bani, dar și prestigiu universitar. Astfel, potrivit propriei declarații de avere, cabinetul de avocatură al premierului a câștigat până în martie 2010 (ultima declarație de avere în care Ponta declară venituri de pe urma cabinetului său de avocatură) suma de aproximativ 1.600.000 de lei, adică 380.000 de euro. Ponta și-a suspendat activitatea de avocat din momentul în care a ocupat o funcţie publică.

De asemenea, premierul a câștigat bani de pe urma faptului că a profesat la Universitatea Româno-Americană. În CV-ul de la Camera Deputaților…..- .mai multe pe www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here