Acasă Info Local A fost aprobat Master Planul pentru ”Sistemul de Management Integrat al...

A fost aprobat Master Planul pentru ”Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov a aprobat, la 29 mai 2020, Master Planul pentru ”Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Ilfov”, realizat de asocierea Romair Consulting SRL – Skyline Center SRL, document care acoperă perioada de planificare 2019 – 2050.

Master Planul acoperă unitățile administrativ teritoriale din Ilfov, membre sau în curs de aderare la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Ilfov.

La elaborarea Master Planului s-a ținut cont de toate elementele de planificare din domeniul gestionării deșeurilor existente în prezent la nivel național, regional și județean, cu precădere de prioritățile Planului Județean de de Gestionare a Deșeurilor în Ilfov, aprobat prin HCJ nr. 30/19.03.2020.

Master Planul propune strategia județului Ilfov în domeniul gestionării deșeurilor, precum și planul de investiții pe termen lung care să asigure atingerea tuturor țintelor prevăzute în Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Din planul de investiții pe termen lung este selectat programul de investiții prioritar care urmează a fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Master Planul cuprinde stabilirea unui context complet de planificare, evaluarea situației din Ilfov în ceea ce privește infrastructura și consecințele sale asupra mediului și condițiilor socio-economice, previziunea asupra cererii viitoare pentru evoluția unui sistem integrat de management al deșeurilor, stabilirea obiectivelor pentru planificarea investițiilor, proiectarea unei strategii de dezvoltare pentru județul Ilfov în vederea implementării unui sistem integrat de management al deșeurilor și a unui program de investiții pe termen mediu și lung, realizarea unei analize de macro-suportabilitate la nivel județean, dezvoltarea unui program de investiții realist și fezabil și proiectarea unui plan de acțiune pentru implementarea programului. – CĂLIN MATEI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − 1 =