Acasă Economie A fost deschis al doilea șantier în Regiunea București-Ilfov

A fost deschis al doilea șantier în Regiunea București-Ilfov

DISTRIBUIȚI

A fost predat amplasamentul pentru modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului București, pe o lungime de 11,5 km, între DN2 și A2. În cadrul proiectului, vor fi executate două pasaje noi, vor fi reabilitate alte două și va fi realizată o intersecție denivelată cu DJ 301, anunță Irinel Scrioșteanu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor.

”Am deschis, iată, al doilea șantier în Regiunea București-Ilfov. Așa cum știți, luna trecută am predat amplasamentul pentru executarea Pasajului Mogoșoaia, care va fi construit la intersecția DN Centura Bucureștiului cu DN 1A. Așa cum spunea și dl. ministru Lucian Bode, în ședința de guvern de săptămâna trecută, când a fost aprobată Hotărârea privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată pentru construirea Autostrăzii de Centură București A0, vom deschide încă două noi șantiere, în luna iunie, pentru Lotul II și în iulie, pentru Lotul I. Și vom începe lucrările la pasajele Berceni și Olteniței-Popești Leordeni”, a precizat Scrioșteanu.

Legat de modernizarea Centurii Bucureștiului, DN2-A2, valoarea lucrării este de 235,7 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de execuție asumat e de 15 luni. Contractul dintre CNAIR și compania italiană TIRRENA SCAVI SpA a fost semnat la data de 27 februarie 2020. Este vorba despre lucrările ce rămăseseră neexecutate, ca urmare a rezilierii contractului, cu 5 ani în urmă, dintre CNAIR și Asocierea Tehnologica Radion – Consitrans – Pro Cons XXI, din cauza slabei mobilizări a antreprenorului, care realizase doar 7% din lucrări și nu arăta interes să recupereze întârzierile.

La evenimentul de predare a amplasamentului a participat și  de directorul general adjunct al CNAIR, Ovidiu Barbier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here