Acasă Info Local A fost oficializată stema comunei Domnești

A fost oficializată stema comunei Domnești

DISTRIBUIȚI

Fiecare localitate care se respectă trebuie să dețină o stemă proprie prin care să se identifice. După un proces de lucru care a durat mai bine de doi ani, a fost oficializată stema comunei Domnești prin Hotărărea de Guvern nr. 1245 din 8 decembrie 2021.

Stema este compusă dintr-un scut francez medieval triunghiular, timbrat cu o coroană murală de argint cu un turn și cu următoarele simboluri: în partea dreaptă se află o cruce treflată care face trimitere la cele două biserici monumente istorice – Biserica Cuvioasa Parascheva, ridicată în anul 1662 și Biserica Izvorul Tămăduirii, ridicată în anul 1817, în centru, pe fond de argint, se află un copac smuls și trei brâuri. Copacul semnifică cele două păduri rămășițe ale Codrilor Vlăsiei (Țegheș și Codalba), iar brâurile undate reprezintă cele trei râuri ce străbat Domneștiul (Argeș, Sabar și Ciorogârla), iar în partea stângă, regăsim două stele de aur ce simbolizează numărul satelor componente.

Primarul comunei Domnești, Adrian Ghiță, spune că această stemă are o importanță deosebită, deoarece ”reprezintă idealurile și aspirațiile comune ale noastre, domneștenilor, reflectă începutul istoric al localității și este o moștenire pe care o vom transmite generațiilor următoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here