Probele scrise din prima sesiune (iunie – iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre.
Astăzi, luni, 1 iulie, a început proba de Limba și literatura română, iar marți, 2 iulie urmează proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie). Joi, 4 iulie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie), iar vineri, 5 iulie va avea loc proba de Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).
Potrivit datelor transmise de comisiile județene de organizare a examenului, peste 134.000 de candidați (peste 119.000 din promoția curentă și peste 15.000 din seriile anterioare) ar trebui să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).
Afișarea primelor rezultate (în centrele de examen și online) este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00), uar contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen și online).
Rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).
Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:
- susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
- obținerea cel puțin a mediei 6 la probele scrise(media notelor obținute la probele scrise).
Ministerul Educației a pus la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.
Menționăm că activitățile din cadrul examenului național de bacaluareat se realizează prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.
Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație va publica subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.
[…] Probele scrise din prima sesiune (iunie – iulie) a examenului național de bacalaureat 2024 se vor desfășura în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre. Astăzi, luni, 1 iulie, a început proba de Limba și literatura română, iar marți, 2 iulie urmează proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie). Joi, […] Citeste mai mult […]