Acasă Info Local A început testarea RO-ALERT în Ilfov

A început testarea RO-ALERT în Ilfov

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a început vineri, 21 septembrie 2018, testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, în Capitală şi în judeţul Ilfov.

Vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00 au fost transmise mesaje ”test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei și în oraşele ilfovene Otopeni şi Măgurele. Între orele 17.00 și 19.00 vor fi transmise mesaje ”test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi în oraşul Buftea. Luni, 24 septembrie, vor fi transmise, între orele 10.00 și 12.00 şi 17.00 și 19.00 mesaje ”test” utilizatorilor de telefoane mobile aflaţi pe întreg teritoriul Capitalei şi al judeţului Ilfov.

Pentru a putea beneficia de sistemul RO-ALERT pe dispozitivul mobil sunt necesare setări care pot fi găsite, în funcţie de telefonul mobil, accesând secţiunea ”Configurare” din platforma Ro-alert.ro.

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea şi alarmarea populaţiei în situaţii de urgenţă. Acesta este folosit în situaţii majore, în care viaţa şi sănătatea cetăţenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − fourteen =