Acasă Educatie ABSENTEISMUL, PROBLEMELE ECONOMICE ȘI CELE FAMILIALE, CELE TREI MARI PROBLEME ALE ELEVILOR...

ABSENTEISMUL, PROBLEMELE ECONOMICE ȘI CELE FAMILIALE, CELE TREI MARI PROBLEME ALE ELEVILOR DIN ROMÂNIA

DISTRIBUIȚI

Seminarul Național al Președinților, la care au participat membrii cu drept de vot ai Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, s-a desfășurat la Băile Herculane, județul Caraș-Severin, între 24 și 27 aprilie 2014. Aceasta reprezintă a doua întâlnire națională din cadrul proiectului „CiNE contează pe Tine”, implementat de Asociația Elevilor Mehedințeni în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor și Ministerul Educației Naționale şi co-finanţat prin Programul Tineret în Acțiune.

Prima activitate din cadrul proiectului a fost reprezentată de Seminarul Național de Instruire al Secretarilor Consiliilor Județene ale Elevilor, care a avut loc în luna februarie 2014. Derularea acțiunilor de identificare și centralizare a situațiilor elevilor cu deficiențe de adaptare a constituit etapa premergătoare întâlnirii președinților Consiliilor Județene ale Elevilor. Identificarea problemelor cu care se confruntă elevii din România a fost realizată prin intermediul chestionarelor distribuite în întreaga țară, la nivel național fiind completate și centralizate aproximativ 32.000 de chestionare.

Pe baza centralizărilor, fiecare Consiliu Județean al Elevilor a identificat cele mai întâlnite trei probleme cu care se confruntă elevii, acestea fiind absenteismul frecvent, problemele economice și problemele familiale, elevii manifestându-și dorința de a avea acces la mai multe informații și de a fi incluși în diferite programe de formare personală și profesională.Acest eveniment a fost completat ulterior de organizarea unei Cafenele Publice, prin intermediul cărora au fost dezbătute și diseminate rezultatele analizei realizate.

CJE Ilfov a fost reprezentat de Alina Gabriela Vasilescu, președinte, și Diana Vlad,  vicepresedinte, acestea implicându-se activ în atelierele de lucru din cadrul proiectului și la diseminarea rezultatelor din județul Ilfov. Participanții la Seminarul Național al Președinților au realizat, pe baza acestor statistici, o strategie de intervenție adaptată la fiecare județ care va fi implementată la nivel național până în cea de-a treia activitate a proiectului – Seminarul Național al Biroului Executiv al Consiliului Național al Elevilor.

Tot în cadrul întâlnirii președinților Consiliilor Județene ale Elevilor au avut loc sesiuni de training susținute de profesorii formatori ai Consiliului Național al Elevilor, ateliere care s-au axat pe team-building, pe analiza chestionarelor completate și pe eleborarea strategiei de intervenție a Consiliului Național al Elevilor.

 Consiliul Naţional al Elevilor, structurăa reprezentantivă a elevilor din România, urmăreşte  identificarea grupurilor vulnerabile de elevi care nu au acces la mediul nonformal și implicarea acestora în activitați care să corespundă nevoilor de dezvoltare personală.

1 COMENTARIU

  1. O intrebare..simpla de tot..de ce un arab sau un cenhiz primeste cetatenie in circa 2-3 luni..nu hai sa zicem 4 MAXIMUUM!!! si asta cap coada..de la depundere-la buletin in mana..si un roman-basarabea tre sa treaca prin luni-ani de drumuri inutile..cheltuieli pe masura si o procedura: cel putin zis injositoare??? cel putin asta as intreba o eu..si a doua daca mi s ar permite as intreba de ce sistemul de redobandire e creeat in asa mod ca oriunde pot aparea „intermediari”..sigur exista solutii fara investitii pentru a face sistemul sa mearga cel putin decent..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here