Acasă Info Local Acord între Asociația Măgurele Science Park și Institutul de Fizică Atomică ...

Acord între Asociația Măgurele Science Park și Institutul de Fizică Atomică  

DISTRIBUIȚI

 La 28 decembrie anul trecut fost încheiat acordul de cooperare privind stabilirea unei colaborări pentru înființarea Parcului Științific între Asociația Măgurele Science Park și Institutul de Fizică Atomică. Acordul a fost parafat de președintele Asociației Magurele Science Park, Ionel Scrioșteanu și de Cristina Melinte, directorul adjunct al Institutului de Fizică Atomică. Protocolul prevede, în principal, transferul de cunoștințe, tehnologie și competențe din sistemul CDI al Institutului de Fizică Atomică către parcul științific și tehnologic Măgurele Science Park în vederea promovării de tematici pentru granturi și proiecte CDI în competiții naționale și europene, a dezvoltării de domenii specializate inteligente specifice Regiunii București-Ilfov, dar și pentru creșterea competitivității agenților economici, a numărului de mărci înregistrate și a numărului de brevete de invenție din Regiunea București-Ilfov.

Precizăm că membrii fondatori ai Asociației Măgurele Science Park sunt Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei – IFIN-HH.

Până acum s-au încheiat acorduri de colaborare cu Institutul Național pentru Cercetare-Dezvoltare în Optoelectronică – INOE 2000, Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației – INFLPR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Fizica Pământului – INFP și Institutul de Fizică Atomică – IFA.

Acordurile vizează stimularea cooperării între instituțiile de cercetare-dezvoltare și inovare, precum și facilitarea accesului la rezultatele cercetării aplicative de pe Platforma de Fizică din Orașul Măgurele. Valorificarea potențialului științific și inovator existent în Regiunea București-Ilfov, pentru stimularea și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii inovative și pentru atragerea de investitori și de capital în vederea dezvoltării mediului de afaceri sunt țintele principale ale acordurilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × two =