Acasă Educatie Acordarea abonamentelor gratuite de călătorie pentru elevi și studenți va fi simplificată

Acordarea abonamentelor gratuite de călătorie pentru elevi și studenți va fi simplificată

DISTRIBUIȚI
sursa foto: https://www.transferoviarcalatori.ro

Acordarea abonamentelor gratuite de călătorie pentru elevi și studenți va fi simplificată, anunță secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

Potrivit sursei citate, în ședința de Guvern din data de 8 octombrie, Executivul a aprobat, la propunerea Ministerului Transporturilor, simplificarea procedurii pentru abonamentele de călătorie gratuite pentru elevi și studenți, pentru transportul intern feroviar și cu metroul. De acum înainte, aceștia își vor putea achiziționa abonamentele online sau de la automate și le vor valida, o singură dată, la casele de bilete.

Eliberarea legitimaţiilor de călătorie gratuite, a abonamentelor lunare pentru elevi şi a legitimaţiilor/abonamentelor de călătorie gratuite se poate face, conform reglementărilor în vigoare, de la casele de bilete ale operatorilor de transport şi de la personalul de tren.

Legitimaţiile de călătorie pot fi achiziţionate şi online/automate de vânzare legitimaţii de călătorie, în baza confirmării/validării calităţii de elev la casele de bilete, conform reglementărilor proprii ale operatorilor de transport feroviar, cu respectarea prevederilor Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Confirmarea/validarea calității de elev se efectuează o singură dată pentru fiecare an școlar în cadrul căruia au loc călătoriile.

Eliberarea legitimaţiilor de călătorie/abonamentelor lunare pentru elevi, gratuite, se face în baza carnetului de elev, vizat pentru anul școlar în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, cu respectarea prevederilor Regulamentului UE 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE, respectiv în baza adeverinţei doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare şi a certificatului de naştere în copie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here