Acasă Info Local Acțiune de amploare a Poliției Rutiere Ilfov

Acțiune de amploare a Poliției Rutiere Ilfov

DISTRIBUIȚI

Peste 800 de conducători auto care au încălcat normele legale la regimul rutier pe drumurile județului Ilfov au fost sancționați de polițiștii Serviciului Rutier – Ilfov în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute.

În zilele de 6 și 7 ianuarie a.c., polițiștii ilfoveni au aplicat amenzi de 230.000 de lei șoferilor care au încălcat normele legale din domeniul rutier. Au fost aplicate 819 de sancțiuni contravenționale, dintre care 306 pentru depășirea vitezei legale și 10 pentru consum de alcool. De asemenea, au fost reținute 44 de permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Tot în cadrul acțiunii polițiștii au întocmit șapte dosare penale, dintre care trei pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here