Acasă Info Local Acțiune de plantare la Cernica

Acțiune de plantare la Cernica

DISTRIBUIȚI
Sâmbătă, 1 aprilie 2023, de la 9.30, la Cernica va avea loc o acțiune de împădurire, pe o suprafața de 5 hectare. Acțiunea este organizată de CJ Ilfov, în colaborare cu Primăria Cernica, Ocolul Silvic Ilfov și Asociația ”Creștem România”.
Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, a lansat o invitație de participare tuturor celor care vor să se alăture proiectelor de sprijire și conservare a mediului: ”Mi-aș dori ca astfel de acțiuni să devină normalitate, pentru noi și, mai ales, pentru copiii noștri. Vă invit pe toți să ne fiți alături. Fiecare copac plantat înseamnă aer mai curat și un mediu mai sănătos!”.
Vor fi plantați 20.000 de puieți, dintre care 15.000 de salcâmi și 5.000 de frasini, iar organizatorii au pregătit pentru voluntari mâncăruri tradiționale, băuturi răcoritoare și… cazmale. Pentru buna desfășurare a evenimentului, vor fi prezenți și silvicultori și ecologiști.
”Plantează în Ilfov” se află la a doua ediție. Anul trecut, în noiembrie, Romsilva a pus la dispoziție 11.000 de copaci pentru pădurea Vlădiceasca, din Snagov. 8.000 dintre aceștia au fost plantați în numai câteva ore.
Accesul pentru ”Plantează în Ilfov” se face din intersecția DJ301A cu Autostrada A0 ( între satul Bălăceanca și localitatea Glina). Din partea CJ Ilfov și-au anunțat perticiparea președintele Hubert Thuma, vicepreședinții Ștefan Rădulescu și Vincențiu Voicu, și arhitectul șef al Județului Ilfov, Olivia Ciobanu, administratorul public al județului, Andrei-Robert Mihai.

2 COMENTARII

  1. […] Sâmbătă, 1 aprilie 2023, de la 9.30, la Cernica va avea loc o acțiune de împădurire, pe o suprafața de 5 hectare. Acțiunea este organizată de CJ Ilfov, în colaborare cu Primăria Cernica, Ocolul Silvic Ilfov și Asociația ”Creștem România”. Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, a lansat o invitație de participare tuturor celor care vor […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here