Acasă Interne Acțiunea TRUCK&BUS

Acțiunea TRUCK&BUS

DISTRIBUIȚI

În perioada 7- 13 februarie a.c., la nivel național, s-a desfășurat Acțiunea TRUCK&BUS, pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulația pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Operațiunea s-a derulat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

De asemenea, având în vedere evoluția situației epidemiologice de răspândire a virusului SARS-CoV-2, s-a acționat pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care au încălcat prevederile legale, pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

În cadrul activităților privind transportul public de persoane, au fost verificate 7.899 de autovehicule, fiind aplicate 2.092 de sancțiuni contravenționale: 302 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 432 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 15 abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf, 25 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 3 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf, 102 pentru deficiențe tehnice, 4 pentru depășirea masei totale maxime autorizate a vehiculului, 2 imobilizări dispuse pentru defecțiuni tehnice.

De asemenea, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 111 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 37 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 760 pentru alte abateri de la normele rutiere și 183 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul activităților privind transportul public de marfă, au fost verificate 14.872 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 7.470 de cazuri.

 

Astfel, au fost aplicate 1.269 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 51 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 1.456 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 368 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 72 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății, în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată, mai mică de 12,5 tone și 91 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății, în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată, mai mare de 12,5 tone.

Totodată, au fost aplicate 127 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf, 726 pentru deficiențe tehnice, 96 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 319 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 265 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 72 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport și 10 pentru nerespectarea normelor privind transportul deșeurilor periculoase.

De asemenea, au fost constatate 229 de abateri la funcționarea aparatului tahograf, au fost dispuse 15 imobilizări pentru deficiențe tehnice și aplicate 2.304 sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here