Acasă Info Local Acțiuni în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru salvarea de...

Acțiuni în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru salvarea de vieți

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la Rutieră și de la Transporturi au desfășurat, pe parcursul a două zile, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferată. Au fost aplicate peste 4.800 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 800 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, fiind reținute 463 de permise de conducere, dintre care 68 pentru depășiri neregulamentare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

În zilel de 23 și 24 octombrie 2018, Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliție Române au organizat o acțiune, la nivel național, pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor de circulație soldate cu victime omeneşti și pagube materiale însemnate ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată. La acțiune au participat polițiști din cadrul serviciilor rutiere, Brigăzii Rutiere București și din cadrul secțiilor regionale de poliţie transporturi. În cadrul acțiunii, au fost aplicate 4.829 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 803 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și 3.930 pentru alte abateri prevăzute de legislația rutieră.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 463 de permise de conducere, dintre care 105 au fost reținute pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și 68 pentru depășiri neregulamentare în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. De asemenea, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare, au fost reținute 122 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 51 de infracțiuni pentru încălcarea normelor rutiere.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here