Acasă Info Local Actiuni preventive în contextul sărbătorilor prilejuite de Paștele catolic

Actiuni preventive în contextul sărbătorilor prilejuite de Paștele catolic

DISTRIBUIȚI
sursa; IPJ Ilfov (captură video)

În acest weekend, pentru ca Paștele Catolic să se desfășoare în condiții optime, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov sunt la datorie și, împreună cu jandarmii din Ilfov, acționează pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică,  cât și  pentru a acorda sprijin cetățenilor în cazul unor situații de urgență, se arată într-un comunicat de presă.

În acest sens, peste 200 de poliţişti ilfoveni vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii ilfoveni și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică

Pe linia prevenirii și limitării infectării cu SARS-CoV 2 se vor efectua verificări la operatorii economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării și cluburi în aer liber de pe raza administrativ teritorială a județului Ilfov, fiind vizate totodată, verificări inclusive în mijloacele de transport persoane, pentru a ne asigura că sunt respectate normele legale impuse de autorități, în contextul stării de alertă și a instituirii măsurii de carantină zonală în mai multe localități din județ.

Din cei aproximativ 200 de polițiști, care acționează zilnic, cu peste 100 de autospeciale, 100  sunt din structurile de ordine publică, 50 sunt poliţişti de la rutieră și 50 de colegi de la alte structuri ale IPJ Ilfov, respectiv de la investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Polițiștii rutieri sunt la datorie pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea cauzelor generatoate de accidente pe toate drumurile naționale și arterele din județ, asigurându-se că sunt respectate normele legale prevăzute de legislația rutieră în vigoare.

Poliția recomandă tuturor cetățenilor să respecte măsurile și interdicțiile impuse de autorități prevăzute de normele legale în vigoare, având în vedere starea de alertă și măsura de carantină zonală, instituită în mai multe localități din județul Ilfov.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână peste 150 de jandarmi vor fi prezenți în toate localitățile carantinate și în zonele aglomerate din județ, pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19 și pentru a combate faptele antisocială care pot aduce atingere ordinii și siguranței publice.

Principala misiune va fi verificarea respectării de către cetățeni sau de către operatorii economici a măsurilor de protecție sanitară.

De asemenea jandarmeria va asigura și măsurile de ordine și siguranță publică la competițiile sportive din acest week-end.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen − thirteen =