Acasă Economie Acțiunile Marie Skłodowska-Curie: 161,5 milioane de euro pentru sprijinirea schimburilor de personal...

Acțiunile Marie Skłodowska-Curie: 161,5 milioane de euro pentru sprijinirea schimburilor de personal implicat în cercetare și pentru cofinanțarea de programe de formare

DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană a anunțat noi cereri de propuneri în cadrul componentelor privind schimburile de personal Marie Skłodowska-Curie (MSCA) și cofinanțarea de programe regionale, naționale și internaționale (COFUND).

Cererea de propuneri COFUND din 2021, cu un buget total de 89 milioane de euro, se va încheia la 10 februarie 2022, iar cererea de propuneri din 2021 privind schimburile de personal, cu un buget de 72,5 milioane EUR, se va încheia la 9 martie 2022.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Cercetătorii sunt viitorul științei în Europa. Pandemia ne-a arătat, încă o dată, cât de importanți sunt cercetătorii cu înaltă calificare. Aceste două cereri de propuneri lansate astăzi le oferă cercetătorilor, instituțiilor, regiunilor și țărilor oportunități excelente de stimulare a cercetării în Europa”.

MSCA COFUND oferă finanțare organizațiilor din statele membre ale UE sau din țările asociate la programul Orizont Europa pentru programe doctorale și postdoctorale noi sau existente. Acțiunea sprijină formarea și dezvoltarea carierei prin mecanisme de cofinanțare și promovează condiții de muncă excelente pentru cercetători, formare durabilă și mobilitate internațională, interdisciplinară și intersectorială. Schimburile de personal MSCA sprijină schimburile internaționale și intersectoriale pe termen scurt de membri ai personalului implicați în activități de cercetare și inovare.

Scopul este dezvoltarea de proiecte de colaborare durabile între diferite organizații din sectorul academic și cel neacademic (în special IMM-uri), cu sediul în Europa și în afara acesteia. Cererile de propuneri se succed adoptării programului de lucru Orizont Europa 2021-2022.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here