Acasă Interne Activitate comună DGA – SPIA, din Republica Moldova, de informare și prevenire...

Activitate comună DGA – SPIA, din Republica Moldova, de informare și prevenire anticorupție în Punctul de Trecere a Frontierei Galați/Giurgiulești

DISTRIBUIȚI

Ieri, 14 august 2024, delegații formate din reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați și Serviciul Afaceri Europene și Relații Internaționale, împreună cu omologi din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din Republica Moldova, au participat la sesiunea de formare comună în ceea ce privește tehnicile de informare și prevenire a corupției.

Activitatea a avut loc în PCTF Galați/ Giurgiulești și a constat în interacțiunea cu cetățenii aflați în tranzit prin punct. Echipele comune le-au distribuit acestora, materiale de informare preventive, conținând datele de contact ale celor două structuri anticorupție din țările vecine, în eventualitatea sesizării unor fapte de corupție săvârșite de către funcționari publici.

Această activitate vine în continuarea măsurilor preventive derulate în comun de către DGA și SPIA, în perioada 07.02.2024 – 09.12.2024, conform Actului Adițional la Planul de acțiune în domeniul prevenirii corupției încheiat între Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, semnat în octombrie 2023 de instituțiile noastre.

De asemenea, aceasta se circumscrie Protocolului de cooperare între Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România și Serviciul Protecție Internă și Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova în domeniul prevenirii și combaterii corupției, semnat în data de 10 februarie 2015, la București.

Prin activitățile desfășurate se urmărește dezvoltarea unui dialog bilateral activ și a unei strânse cooperări pentru prevenirea infracțiunilor de corupție în care poate fi implicat personalul celor două ministere, creșterea gradului de încredere a cetățenilor în instituțiile statului precum și identificarea/analizarea riscurilor și vulnerabilităților specifice.

În cadrul activităților a fost angrenat, totodată, personal din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, avându-se în vedere un schimb de bune practici în domeniul prevenirii și luptei anticorupție.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Ieri, 14 august 2024, delegații formate din reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați și Serviciul Afaceri Europene și Relații Internaționale, împreună cu omologi din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din Republica Moldova, au participat la sesiunea de formare comună în ceea ce privește tehnicile de informare și prevenire a […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here