Acasă Educatie Activități de prevenire în școlile și grădinițele din Ilfov

Activități de prevenire în școlile și grădinițele din Ilfov

DISTRIBUIȚI

La 23 aprilie a.c., polițiștii ilfoveni au desfășurat activități de prevenire a bullyingului și a delincvenței juvenile, dar și de educație rutieră, în două unități de învățământ din orașele Otopeni și Chitila.

Polițiștii orașului Otopeni au desfășurat o activitate educativ-preventivă la Gradinița nr.4 din localitate, având ca temă educația rutieră.

De asemenea polițiștii orașului Chitila au desfășurat o activitate de prevenire în cadrul Campaniei Globale pentru Educație, împreună cu reprezentați ai Agenției Naționale Antidrog Ilfov, la Școala ”Ion Vișoiu” din localitate. Polițiștii au prezentat aspecte legislative şi modalităţi de prevenire a situaţiilor de risc victimal.

Totodată, poliţiştii au prezentat cauzele şi implicaţiile fenomenului de ”bullying” asupra dezvoltării psihice a minorului, inclusiv cu efect asupra dezvoltării unor comportamente de tip predelictual şi delictual.

Polițiștii continuă activitățiile de prevenire a bullyingului, delincvenței juvenile precum și a victimizării minorilor în mai multe unități școlare din județul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here