Acasă Economie ADR București-Ilfov a prezentat prioritățile POR 2021 – 2027

ADR București-Ilfov a prezentat prioritățile POR 2021 – 2027

DISTRIBUIȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI) a organizat în data de 3 noiembrie 2021 evenimentul online de prezentare a priorităților Programului Operațional Regional 2021 – 2027. Evenimentul a fost un eveniment de informare la nivel local, conex Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, cel mai mare eveniment anual dedicat politicii de coeziune desfășurat la Bruxelles de Comisia Europeană – DG Regio și Comitetul European al Regiunilor, la care participă peste 10.000 participanți, reprezentanți ai administrației publice locale și regionale, politicieni, experți in derularea proiectelor cu fonduri europene, reprezentanti ai mediului universitar.

ADR București – Ilfov devine Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2021-2027. Prioritățile sunt aliniate cu cele ale Uniunii Europene pentru dezvoltarea regiunii prin protejarea mediului, sprijinirea înaltei mobilități și reducerea amprentei de carbon, cât și preocuparea majoră pentru implicarea actorilor locali și regionali.

Obiectivele evenimentului au susținut beneficiile politicii de coeziune, așa cum au rezultat din anii anteriori, și prezentarea priorităților care atrag și susțin nevoia de investiții în continuare.

Înregistrarea la eveniment a fost deschisă, au participat online peste 200 reprezentanți ai instituțiilor publice locale, mediului academic, mass-meda, ONG-urilor, IMM-urilor interesate, mediului bancar, beneficiari proiecte finanțate prin POR 2014-2020 și publicul interesat de prioritățile de dezvoltare pentru regiunea București-Ilfov, în perioada următoare.

Dan Nicula, director general al ADR București – Ilfov a prezentat demersul de construire a POR BI 2021-2027 care va contribui la îndeplinirea viziunii strategice a regiunii București-Ilfov prin intermediul a opt priorități. Acestea sunt: O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice (1), O regiune digitalizată (2), O regiune prietenoasă cu mediul (3), O regiune cu mobilitate ridicată (4), O regiune accesibilă (5), O regiune educată (6), O regiune www.adrbi.ro www.inforegio.ro atractivă (7), Aistență tehnică (8).

Ele au fost conturate având la bază prioritățile Planului de Dezvoltare Regională BI 2021-2027 și cele ale Strategiei de Specializare Inteligentă BI 2021-2027, inclusiv orientările în materie de investiții privind finanțarea politicii de coeziune în perioada 2021-2027 formulate în Raportul de țară din 2019 al CE.

Alina Ciolan, manager de proiect, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, a prezentat proiectul „Sistemul integrat de informare călători, ca parte sin Sistemul ITS Integrat Smart&Green Mobility pentru regiunea BucureștiIlfov, Ștefan Roșeanu, consilier TPBI și manager de proiect Trenul Metropolitan București – Ilfov, a evidențiat importanța trenului metropolitan pentru dezvoltarea mobilității urbane în regiune, Gabriela Aldea, șef Serviciu Cooperare Internă şi Internaţională, Consiliul Judeţean Ilfov, a prezentat proiecte prezente și viitoare cu finanțarea Programului Operațional Regional, provocările și satisfacțiile proiectelor cu finanțare europeană pentru dezvoltarea Ilfovului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here