Acasă Politic AEM a publicat prospectul vaccinului Pfizer-BioNTech tradus în limba română

AEM a publicat prospectul vaccinului Pfizer-BioNTech tradus în limba română

DISTRIBUIȚI

Autorităţile române speră ca până la sfârșitul anului, cel mai probabil la 28 decembrie, să mai ajungă în țara noastră alte 150.000 de doze de vaccin.

Aceasta va fi, de altfel, și estimarea sosirilor săptămânale de acum încolo.

Vaccinurile care au ajuns în România sunt produse de Pfizer-BioNTech și sunt pe tip ARN mesager.

Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM) a publicat pe site-ul său de internet prospectul acestui vaccin tradus în limba română.

Documentul conține informații despre compoziție, indicații de utilizare, dar și contraindicații și atenționări.

Potrivit prospectului publicat de AEM vaccinul anti-COVID-19 nu conține virusul pentru a produce imunizarea, astfel că nu poate transmite boala.

Injectarea lui se face în partea superioară a brațului doar persoanelor peste 16 ani, în două doze, la un interval de 21 de zile una de alta.

Este posibil ca după administrare vaccinul să nu ofere protecție deplină tuturor persoanelor sau ca acestea să nu fie pe deplin protejate înainte de șapte zile după injectarea celei de a doua doze. Între reacțiile adverse frecvente menționate în prospectul vaccinului se numără durere la locul injectării, dureri de cap, musculare sau articulare, precum și greață.

În prospect sunt trecute și reacții cu frecvență mai redusă sau foarte rară, În context, persoanele cu reacții alergice severe sau cu probleme de respirație, după orice alt vaccin făcut anterior, trebuie să se adreseze medicului înainte de imunizare.

.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here