Acasă Info Local AJOFM Ilfov: Anunț important pentru absolvenții promoției 2021

AJOFM Ilfov: Anunț important pentru absolvenții promoției 2021

DISTRIBUIȚI

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov informează absolvenţii instituțiilor de învățământ din promoţia 2021 că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie gratuit în scopul integrării acestora pe piaţa forţei de muncă.

Absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (prime), informează reprezentanții AJOFM Ilfov.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţa AJOFM ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate, diploma de absolvire sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii,  Curriculum Vitae, declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate, acord de utilizare a datelor cu caracter personal.

Potrivit Corinei Florentina Preda, purtător de cuvânt al AJOFM Ilfov, ajutorul de la stat se va primi timp de șase luni, calculate de la momentul în care se termină perioada de 60 zile, iar valoarea indemnizației lunare primite reprezintă o sumă fixă, respectiv 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR).

Având în vedere că și în 2021 valoarea ISR e de 500 de lei, valoarea indemnizației lunare primite de absolvenți în acest an va fi de 250 de lei.

Ajutorul de șomaj se acordă absolvenților, potrivit Legii 76/2002, o singură dată pentru fiecare formă de învățământ absolvită. Pe de altă parte, dacă la data solicitării urmează o altă formă de învățământ, aceștia nu pot primi indemnizația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 1 =