Acasă Economie AJOFM Ilfov: Poftiți la muncă!

AJOFM Ilfov: Poftiți la muncă!

DISTRIBUIȚI

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov a organizat, la 20 octombrie 2017, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, acţiunea desfăşurându-se, ca de obicei, la Colegiul Economic Viilor din Sectorul 5 al Capitalei.

Angajatorii prezenți au venit cu numeroase oferte atât pentru absolvenții cu studii superioare, studii medii, dar și muncitori calificați și muncitori necalificați. In cadrul evenimentului, așa cum se întâmplă la fiecare ediție, a fost organizat un atelier pentru tehnici de căutare a unui loc de muncă, doritorii fiind învățați sp conceapă un CV de tip european, o scrisoare de intenție sau cum să se pregătească pentru a face față cu bine unui interviu de angajare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Ilfov, Corina Florentina Preda, consilierii de orientare profesională au oferit detalii despre serviciile instituției pe care o reprezintă atunci când vine vorba deespre persoanel care sunt în căutarea unui loc de muncă, precum şi informaţii despre condiţiile de muncă în străinătate, prin intermediul consilierului EURES.

În vederea participării la Bursă au fost contactaţi 90 de angajatori, din care s-au prezentat 32, aceştia oferind 10.31 locuri de muncă.

Au participat peste 300 de persoane: 85 de absolventi de invatamant si 39 de absolventi selectati in vederea incadrarii.  Profesiile, meseriile sau ocupațiile în care agenții economici din județul Ilfov oferă locuri de munca sunt stivuitor, receptionist, ambalator manual, vânzător, agent de securitate, zidar, ofițer bancar, mecanic auto, tâmplar, specialist achiziții, manager, gestionar depozit, casier, lucrător comercial, electrician, șofer, manipulant mărfuri, paznic, cofetar, bucatar etc. Cele mai multe locuri de muncă au vizat persoanele cu studii medii şi muncitorii calificaţi. Numărul total de locuri de muncă vacante, destinate tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, a avut următoarea structură: 11 posturi pentru studii superioare, 627 posturi pentru studii medii,70 pentru muncitori calificaţi, 323 pentru muncitori necalificaţi si 2 ucenici. In cadrul Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi s-a amenajat un atelier pentru tehnici de cautare loc de munca (conceperea unui CV european, a unei scrisori de intentie, prezentarea la un interviu) participand un numar de 65 de persoane.

Obiectivul principal al acestui eveniment l-a constituit creșterea gradului de ocupare pentru absolvenți, nefiind excluse alte categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, în condițiile unei concurențe loiale și transparente care să permită realizarea unui echilibru între acestea în timpul cel mai scurt.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una din instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Așadar, agenții economici au avut prilejul să-și recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcție de cerințele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă. Participarea, atât a reprezentanților agenților economici cât și a persoanelor în căutarea unui loc de muncă a fost, evident, gratuită. – CALIN MATEI

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here