Acasă Economie Ajutoare de stat pentru Ilfov

Ajutoare de stat pentru Ilfov

DISTRIBUIȚI

Hotărâre privind intensitatea maximă a ajutorului de stat regional în perioada 2022-2027 pentru investiţii initiale

Guvernul a aprobat o hotărâre privind intensitatea maximă a ajutorului de stat regional în perioada 2022-2027 pentru investiţii inițiale. Actul normativ stabilește intensitatea maximă admisă a ajutorului de stat pentru investiții inițiale în scopul dezvoltării regionale, ce poate fi acordat în România întreprinderilor mari, în perioada 2022-2027.

Acordarea ajutorului de stat regional are scopul de a promova dezvoltarea regiunilor mai puţin favorizate, în principal prin susținerea investițiilor inițiale şi prin crearea de locuri de muncă.

La stabilirea intensității ajutorului de stat pentru fiecare regiune este luat în considerare indicatorul “PIB pe cap de locuitor”, calculat de Eurostat și se bazează pe media ultimilor 3 ani pentru care sunt disponibile date.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2022, ajutoarele regionale vor fi acordate în România astfel:

–        50% în cazul regiunilor: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia;

–        40% în cazul regiunilor Nord-Vest și Centru

–        30% în cazul regiunii Vest

–        45% pentru următoarele localități din județul Ilfov: Periș, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Nuci, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu, Moara Vlăsiei, Balotești, Corbeanca, Buftea, Chitila, Glina, Cernica, Dobroești, Pantelimon;

–        35% pentru următoarele localități din județul Ilfov: Ciorogârla, Domnești, Cornetu, Bragadiru, Dărăști-Ilfov, Jilava, 1 Decembrie, Copăceni, Vidra, Berceni, Clinceni.

În conformitate cu prevederile art. 107 alin. (3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, în următoarele regiuni de dezvoltare din România pot fi acordate ajutoare de stat regionale pentru investiţii iniţiale:

–        Regiunea de dezvoltare Nord-Vest, grupează judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş;

–        Regiunea de dezvoltare Centru, grupează judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureș şi Sibiu;

–        Regiunea de dezvoltare Nord-Est, grupează judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui;

–        Regiunea de dezvoltare Sud-Est, grupează judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea;

–        Regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, grupează judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman;

–        Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, grupează judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea;

–        Regiunea de dezvoltare Vest, grupează judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiș;

–        Judeţul Ilfov din cadrul Regiunii de dezvoltare Bucureşti-Ilfov.

Intensitățile maxime ale ajutoarelor de stat pot fi majorate cu până la 20 de puncte procentuale pentru întreprinderile mici sau cu până la 10 puncte procentuale pentru întreprinderile mijlocii. Intensitățile maxime majorate ale ajutoarelor pentru întreprinderile mici și mijlocii nu se aplică ajutoarelor acordate pentru proiectele mari de investiții, ale căror cheltuieli eligibile depășesc 50 milioane euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here