Acasă Info Local Alcoolul va putea fi cumpărat doar cu certificat de vaccinare

Alcoolul va putea fi cumpărat doar cu certificat de vaccinare

DISTRIBUIȚI
Symbolic vaccinations

Magazinele care vând băuturi alcoolice și canabis în provincia Quebec din Canada trebuie să le ceară cumpărătorilor certificat de vaccinare, relatează BBC. Măsura, care intră în vigoare în 18 ianuarie, vine pe fondul unui val tot mai mare de cazuri noi de COVID-19. Oficialii din domeniul sănătății speră că noua regulă va încuraja mai mulți oameni să se vaccineze.

Numărul de infectări este în creștere în Quebec, în ciuda faptului că regiunea are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume.

Oficialii din domeniul sănătății au avertizat asupra un „tsunami” de pacienți care vor fi internați în spitale, din cauza noului val al pandemiei.

Clienții vor trebui să prezinte dovada vaccinării pentru a intra în magazinele Société des alcools du Québec și Société québécoise du cannabis, a spus ministrul Sănătății din Quebec, Christian Dubé. „Ceea ce vreau să spun este că, dacă nu vrei să te vaccinezi, stai acasă”, a precizat el, adăugând că în curând vor veni mai multe restricții. „Dacă oamenii nevaccinați sunt nemulțumiți, există o soluție foarte simplă: să se vaccineze”, a adăugat Dubé.

Dovada vaccinării este deja necesară în unitățile sanitare, teatre, baruri, săli de sport și spectacole în spații închise. De asemenea, circulația este interzisă noaptea, între orele 22:00 și 5:00. Peste 109.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în provincie într-o săptămână – aproximativ 15.000 de cazuri noi pe zi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here