Acasă Politic ALDE cere PNL alegeri pentru primari în două tururi și alegerea indirectă...

ALDE cere PNL alegeri pentru primari în două tururi și alegerea indirectă a șefilor CJ

DISTRIBUIȚI

ALDE a prezentat PNL un pact în 12 puncte, despre care Călin Popescu-Tăriceanu a spus că ar fi fost acceptate de premierul desemnat, Ludovic Orban. Șeful PNL nu a comunicat până la acest moment dacă și-a dat acordușl pe cele 12 puncte, scrie G4Media.ro.

ALDE își dorește, potrivit documentului, alegeri pentru primari în două tururi și alegerea indirectă a șefilor de consilii județene, dar și evitarea oricărei OUG pe justiție, ceea ce înseamnă, implicit, că Secția specială pentru anchetarea magistraților nu va fi desființată prin OUG.

De asemenea, ALDE a mai cerut listarea la bursă a Hidroelectrica și înființarea unui fond de investiții al statului, precum și un proiect de lege pentru reglementarea activității de lobby.

Protocolul integral:

Sprijinul parlamentar al ALDE pentru învestirea Guvernului Ludovic Orban se va realiza ținând cont de următoarele obiective:

 1. Formarea unui guvern monocolor PNL
 2. Păstrarea cotei unice de impozitare a veniturilor
 3. Modificarea legislației în justiție numai prin dezbatere și aprobare parlamentară (respectând rezultatul Referendumului din 26 mai 2019)
 4. Restructurarea guvernului
 5. Susținerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin și revenirea la alegerea președinților consiliilor județene prin vot indirect, mecanism utilizat în 2016.
 6. Corectarea de urgență a prevederilor OUG 114/2018 care au afectat negativ mediul economic
 7. Continuarea/demararea proiectelor de investiții în noi capacități de producție în domeniul energetic (gaze, nuclear)
 8. Listarea la bursă a Hidroelectrica
 9. Realizarea unei imagini clare a tuturor proiectelor de mari investiții aflate în diverse faze procedurale, prezentarea publică a situației, stabilirea unor termene clare și informarea permanentă a opiniei publice în legătură cu respectarea lor
 10. Susținerea în Parlament a adoptării unei legislații privind Lobby-ul pe model european
 11. Punerea bazelor unui fond de investiții după modele de succes ale altor țări europene
 12. Acord PNL-ALDE pentru interzicerea migrației parlamentarilor, aleșilor locali și a membrilor de la un partid la altul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here