Acasă Info Local ALEGERI PARLAMENTARE 2016 – JUDETUL ILFOV

ALEGERI PARLAMENTARE 2016 – JUDETUL ILFOV

DISTRIBUIȚI

alegeri_parlamentare-2012Liberalii ilfoveni atacă parlamentul cu forțe proaspete

PNL Ilfov a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie curent, venind cu forțe proaspete. Pentru Senat, liberalii îi propun pe Nicoleta Pauliuc, George Ene, Adriana Stoica și Luiza Manea, iar pentru Camera Deputaților pe Daniel Gheorghe, Mihai Culeafă, Florin Secară, Daniel Zamfir, Lia Lungan, Mioara Drăgan și Petru Niculae. Dintre candidați, fac parte din legislatura actuală Daniel Gheorghe și Florin Secară.

Cetățenii județului Ilfov vor trimite în parlamentul 2016 – 2020 doi senatori și cinci deputați, potrivit Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

În prezent, Ilfovul este reprezentat în parlament de deputații Radu Stroe (liberal, ales pe listele USL, fost UNPR, în prezent PSD), Ninel Peia (ales pe listele USL, membru al PSD), Hubert Petru Ștefan Thuma (ales pe listele USL, membru al PNL), Daniel Gheorghe (ales din partea PNL în mai 2014, înlocuitor al lui Eduard Raul Hellvig, numit director al SRI) și Ștefan Burlacu (ales pe listele PPDD, membru al PMP). Burlacu va candida din nou, de data aceasta pentru PMP Neamț.

La Senat, Ilfovul mai este reprezentat doar de Nicolae Nasta, ales pe listele USL, fost liberal, în prezent membru al ALDE. Gabriela Firea a demisionat din camera superioară a Parlamentului după ce a fost aleasă în funcția de primar general al Capitalei.

PSD, la fel

PSD, la rându-i, vine cu nume noi, ”vocalul” Ninel Peia, unul dintre cei mai activi deputați, fiind lăsat deoparte. Așadar, la Senat, social-democrații îi propun pe Emanuel Gabriel Botnariu, Cornelius Roșiianu, Victor Neagu și Jeni Barbu, iar la Camera Deputaților pe Alexandra Corina Bogaciu, Constantin Cătălin Zamfira, Mihai Sandu Niță, Gheorghe Bolintineanu și Niculae Constantin.

USR Ilfov – condusă de un francez

 Președintele USR Ilfov, francezul Jan Cardon, consideră că organizația pe care o conduce are șanse mari să prindă un loc de deputat, după cum arată sondajele de opinie.

Din partea USR Ilfov candidează la Senat Alexandru Cosmin Moldovean, Dragoș Ioan Coste, Adrian Ion Burcea și Silviana Geanina Mateescu, iar la Camera Deputaților – Cornel Zainea, Ciprian Băilă, Petruța Nedelcu, Ciprian Necula, Daniel Taivan, Oana MarinaMateescu și Florin Cepraga.

PMP merge pe mâna lui Tudorache

 PMP Ilfov speră să obțină un rezultat cel puțin la fel de bun precum cel de la alegrile locale. Candidații propuși sunt: Alexandru Gheorghe Dumitrescu, Marian George Cucu și Viorica Maria Iordache – pentru Senat – și Rizia Tudorache, Iosif Dorin Cândea, Marian Coman, Miluță Orheanu, Magdalena Grecu, Marin Vasile și Dumitru Chiță – pentru Camera Deputaților.

ALDE – fără senatorul Nasta

 ALDE, după multe discuții, a ales să meargă la alegerile pentru Senat cu echipa formată din Valentin Diblă, Ninel Toma, Laura Albani și fostul independent până de curând, Florin Viorel Cecate, iar pentru Camera Deputaților cu echipa formată din Constantin Alin Bucur, Nelu Gheorghe, Adrian Vlad Țone, Daniela Călin, Adrian Cristian Constantin Ioan Matei și Florin Giurea. Liderul organizației, senatorul Nicolae Nasta, nu se regăsește pe liste.

        PRU – vine cu gălăgioasa Lupșe

         PRU deschide lista la Senat cu Gheorghe Gheorghe, acesta fiind urmat de Ligia Elena Moldovan, Daniela Simona Grădinaru și Emilian Marius Oanță. La Camera Deputaților, primul loc, cel considerat eligibil, este ocupat de Alexandra Luiza Neniță. Aceasta este urmată de Gabriel Iordan, Daniel Predoșel, Florin Mușat, Bogdan Pintileasa, Adela Ana Lupșe și Andreea Brândușa Nastasiuc.

Adela Ana Lupșe, cunoscută la un moment dat pentru emisiunea de televiziune în care a avut o criză de isterie pentru că nu suna telefonul în direct la o emisiune – concurs, este considerată de liderul partidului, Bogdan Diaconu, ”Clotilde Armand din Ilfov”.

ANR, doar o formalitate

 Alianța Noastră România îi propune la Senat pe Adrian Constantin Bunea, Răzvan Alexandru Cârstea și Valeriu Ariciu, iar la Camera Deputaților pe Liviu Iulian Drăghici, Adrian Vlăduț, Cristian Maliszerskhi și Alexandru Cristian Soare.

PRM nu se lasă

 Altă data o formațiune care făcea jocurile, PRM participă acum cu șanse minime la alegeri. Echipa este următoarea: Senat: Cristiana Matei, Ana Daniela Herghelegiu, Violeta Zaluțchi și Maria Rădulescu. Camera Deputaților: Nicolae Iuruc, Robertino Niță, Dan Roberto Dănuț, Marin Florea, Ionuț Andrei Relu, Silvian Zaluțchi și Sorin Cristea.

UDMR, în grafic

UDMR, ca de fiecare dată, onorează listele pentru Parlament. La Senat, propunerile sunt: Dudus Iakob, Istvan Ghyorghy, Szabo Csilla Erzsebet și Robert Mayer, iar pentru Camera Deputaților: Miclok Erno, Aurel Otto Szanto, Bauman Dieter Gergo, Boldiszar Maria, Zotyko Jacint, Liegrandi Nagy Panna și Fodor Caroly Levente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here