Acasă Economie Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu...

Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei

DISTRIBUIȚI

Alocațiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei, a decis, marți, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor. Creșterea ar fi de puțin peste 10 lei.

Comisia de Muncă a dat, marți, raport de adoptare în forma venită de la Senat a ordonanţei de urgenţă 123/2020 privind alocaţiile de stat pentru copii. Preşedintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu, a declarat că următoarea majorare a alocaţiilor va fi la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei. ”Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a spus Ţoiu, care a estimate că la 1 ianuarie 2022 alocaţia pentru copii ar putea creşte cu puţin peste 10 lei. Proiectul urmează să intre miercuri la votul plenului Camerei Deputaţilor.

Adrian Solomon, deputat PSD, spune că ”acest mod de a-i păcăli pe oameni este păgubos pentru oameni.  Păi la 1 ianuarie 2022 trebuie să dai 20% din diferenţă. Ce nu pricepeţi? Eu ştiu că pricepeţi, dar sunteţi nişte ticăloşi care vreţi să păcăliţi oamenii în continuare”.

Unii parlamentari i-au amintit însă lui Solomon că au fost ani buni când alocațiile pentru copii nu au crescut deloc.

Alocațiile pentru copii ar fi trebuit să crească în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor. Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar fi trebui majorate la 1 iulie cu 20%.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat săptămâna trecută că singurul lucru cert este acela că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, urmând ca celelalte posibile majorări să fie decise în funcţie de situaţia economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =