Acasă Economie Alți bani pentru subvenția la termoficare în Capitală

Alți bani pentru subvenția la termoficare în Capitală

DISTRIBUIȚI

xPrimarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că prin rectificarea bugetară aprobată, luni, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt rezolvate mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante, dar şi de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni. Edilul a precizat că a fost făcută o reactualizare a preţurilor pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, reabilitarea unor linii de tramvai, precum şi semaforizarea inteligentă şi au fost alocate 80 milioane lei pentru subvenţia la termoficare.

„Prin rectificarea de buget aprobată astăzi de Consiliului General al Municipiului Bucureşti rezolvăm mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante, dar şi de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni.

Am făcut o reactualizare a preţurilor pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi pentru semaforizarea inteligentă

Am inclus sumele necesare pentru achiziţia serviciilor de consultanţă şi asistenţă tehnică în vederea obţinerii acordului de mediu pentru SIDU (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană), astfel încât Municipalitatea să poată accesa fonduri europene.

Am alocat 80 de milioane de lei pentru subvenţia la termoficare. Sumele au fost necesare deoarece facturile la energia termică sunt mai mari decât previziunile de la începutul anului”, a precizat primarul general al Capitalei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here