Acasă Info Local Ambiții mari ale partidelor: Deficit bugetar sub 2%

Ambiții mari ale partidelor: Deficit bugetar sub 2%

DISTRIBUIȚI

cash

Dezbaterile tehnice intre partidele parlamentare s-au incheiat, iar acestea au ajuns la un consens. Vicepresedintele UNPR Eugen Nicolicea a anuntat ca s-a agreat reducerea TVA in trepte, 20% din 2016 si 19% din 2017. In plus supraaciza la carburant si alcool vor ramane in vigoare pana in 2017.

            „Principalul amendament este acela ca vom avea o scadere a TVA in trepte. Prima treapta va fi de 20%, intrarea in vigoare odata cu codul, de la 1 ianuarie 2016 si dupa aceea de la 1 ianuarie 2017 – 19%”, a declarat Nicolicea, citat de Stiripesurse.ro.

            „Tot in urma consultarilor s-a decis ca supraaciza la alcool si la carburant sa fie prorogata pana la 1 ianuarie 2017. Toate celelalte masuri s-au pastrat si eu cred ca discutiile de azi si-au atins obiectivul, acela de a gasi un consens”, a mai precizat senatorul Haralambie Vochitoiu.

            De asemenea se are in vedere semnarea unui acord politic de sustinere a Codului Fiscal.

            „Presedintele UNPR a propus un pact de sustinere a Codului, adica toate partidele politice daca vor agreea, sa semneze un acord de sustinere a Codului, a unei reforme fiscale pe care va trebui sa o facem pe viitor”, a mai declarat Nicolicea.

PNL, UNPR si UDMR au semnat, joi, la Palatul Parlamentului, un Acord asupra Codului Fiscal. Potrivit documentului, acordul cuprinde patru puncte: Scăderea TVA, care se va realiza in doua etape – 20% de la 1 ianuarie 2016 și 19% de la 1 ianuarie 2017, supraacciza la carburanti va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017, informarea trimestrială a Parlamentului asupra execuției bugetare și nivelul deficitului bugetar, care va fi sub 2% PIB. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here