Acasă Anchete Amplă acțiune a IPJ Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală    

Amplă acțiune a IPJ Ilfov într-un dosar de evaziune fiscală    

DISTRIBUIȚI

    La 5 iunie, 30 de  poliţişti de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au efectuat 13 percheziţii pentru probarea activităţii a trei persoane bănuite că au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.200.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Percheziţiile s-au desfăşurat pe raza judeţului Ilfov (2), a municipiului Bucureşti (9) şi pe raza municipiului Pitești (2), activitatea infracțională fiind documentată de polițiștii ilfoveni într-un dosar de urmărire penală, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

În urma perchezițiilor au fost puse în aplicare două mandate de aducere, a fost ridicată suma de 800.000 de lei și au fost indisponibilizate un autoturism și mai multe produse de încălțăminte.

Cinci persoane au fost conduse la sediul IPJ în vederea continuării cercetărilor, urmând ca acestea să fie prezentate procurorului de caz în vederea dispunerii de măsuri preventive.

În fapt, în perioada februarie 2015 – aprilie 2016 persoanele bănuite au înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii în contabilitatea unei societăți deținute și administrate de aceștia, care are ca obiect de activitate comercializarea de produse de încălțăminte și îmbrăcăminte, în scopul diminuării bazei impozabile, astfel diminuând taxa pe valoarea adăugată și impozitul pe profit datorate statului, plătind sume mult mai mici decât cele pe care ar fi trebuit să le plătească în realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here