Acasă Anchete Ample perchiziții la proxeneții din Ilfov

Ample perchiziții la proxeneții din Ilfov

DISTRIBUIȚI

La 30 mai 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au efectuat 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 și până în prezent a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, format din 18 suspecţi, membrii grupării înfiinţând şi coordonând 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii, având ca scop racolarea şi exploatarea a mai multor persoane de sex feminin, obținând importante beneficii materiale din această activitate infracțională. Urmare cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că din activitatea infracțională, cei în cauză au obținut peste 400.000 de lire pe care ulterior i-au investit în achiziția de autoturisme, construcția sau renovarea unor imobile și în jocuri de noroc.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Piteşti sunt aduse, în vederea audierii, 50 de persoane.

Acțiunea s-a desfășurat în cooperare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și cu specialiști din cadrul EUROPOL, în baza unui acord comun de anchetă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate București, Craiova, Iași, Galați, Olt și Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − 8 =