Acasă Educatie ANA, alături de adolescenți și părinți în vacanța de Paști

ANA, alături de adolescenți și părinți în vacanța de Paști

DISTRIBUIȚI

Evitarea răspândirii consumului de droguri în rândul populaţiei tinere reprezintă principala preocupare a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), dat fiind faptul că sănătatea şi siguranţa adolescenţilor şi tinerilor este extrem de importantă.

ANA: ”Considerăm că familia are un rol esenţial în educaţia şi în dezvoltarea armonioasă a unui adolescent, de aceea, specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, prin activităţile pe care le desfăşoară, îşi propun să sprijine părinţii, în vederea oferirii de  modele  pozitive, dezvoltării rolului proactiv al acestora în viaţa copiilor, responsabilizării şi dezvoltării comunicării, pentru a creşte influenţa factorilor de protecţie.

În contextul vacanţei de Paști, părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii lor, să fie atenţi la semne ale consumului, la modificări de comportament şi dispoziţie, să acorde o atenţie sporită anturajului copilului lor, să găsească activităţi comune, să comunice eficient pentru a oferi adolescentului un sprijin real în a face faţă tentaţiilor la care sunt expuşi”.

De asemenea, Agenţia Naţională Antidrog doreşte să transmită tinerilor următoarele recomandări:

Implicaţi-vă în activităţi adecvate vârstei voastre. Optaţi pentru alternative sănătoase de petrecere a timpului liber: excursii în natură, sport!

Evitaţi persoanele care vă oferă, chiar şi gratuit, substanţe necunoscute, spunând că sunt legale şi nu produc efecte negative asupra organismului!

Refuzaţi să călătoriţi alături de un conducător auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe!

Refuzaţi invitaţiile făcute de diferitele persona de a le urma în locuri retrase pentru a vă oferi un “chilipir”, în ciuda tentaţiei!

Fiţi puternici! Câteodată presiunea de a începe sau de a nu începe să consumi droguri începe din tine şi este greu să te simţi diferit de ceilalţi. Întotdeauna când ai de făcut astfel de alegeri, gândeşte-te la ceea ce este cel mai bine pentru tine!

Fiţi precauţi! În momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei, eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi eşti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele!

Reamintim faptul că specialiştii ANA oferă, gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul şi dependența de droguri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here