Acasă Economie ANAF a publicat lista albă a firmelor. 571.000 de persoane juridice nu...

ANAF a publicat lista albă a firmelor. 571.000 de persoane juridice nu au datorii la stat

DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat joi lista contribuabililor care nu au datorii. Este vorba despre 571.300 de persoane juridice care au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată. Nu figurează firmele declarate de Registrul Comerțului temporar inactive.

Lista este ordonată alfabetic, iar firmele pot fi găsite după denumire şi codul de identificare fiscală. Totodată, există opţiunea interogării punctuale a informaţiilor despre fiecare contribuabil după denumirea acestuia.

Informarea ANAF mai arată că în conformitate cu procedura de publicare condițiile ce trebuie îndeplinite cumulativ de către contribuabili la întocmirea listei sunt:

– sunt depuse pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, toate declarațiile fiscale potrivit vectorului fiscal până la întocmirea listei. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite prin decizie, de către organul fiscal;

– au achitat la scadență/termenul de plată prevăzut de lege obligațiile principale și accesoriile în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;

– nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

ANAF va continua publicarea acestei liste trimestrial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here