Acasă Economie ”Analiză medicală pentru Ilfov”

”Analiză medicală pentru Ilfov”

Consiliul Județean pregătește Strategia de Dezvoltare pentru decada 2020-2030

DISTRIBUIȚI
sursa foto: CJ Ilfov

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și administratorul public al județului, Irinel Scrioșteanu au discutat cu experții Băncii Mondiale și cu primarii din județ despre Strategia de Dezvoltare 2020-2030.

sursa foto: CJ Ilfov

Consiliul Județean și Banca Mondială au semnat un contract de asistență tehnică și consultanță, pentru realizarea unei Strategii de Dezvoltare Regională, care va fi gata până la finele anului.

Specialiștii Băncii Mondiale au prezentat săptămânile trecute o analiză a situației existente în județ pe principalele sectoare de dezvoltare. Înainte de a merge mai departe în realizarea Strategiei, experții vor să discute cu beneficiarii documentului –  cetățenii județului, aleșii locali și oamenii de afaceri.

În acest context, la sediul CJ Ilfov a avut loc o primă discuție cu primarii, care au avut posibilitatea să prezinte proiectele majore pe care le pregătesc pentru comunitățile lor, astfel încât să fie identificate elementele care trebuie incluse în viitorul document strategic de dezvoltare a județului.

Referinduse la pregătirea viitoarei Strategii, ️președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a vorbit despre ”o analiză medicală a județului”: ”Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru dezvoltarea zonei București-Ilfov în următoarele decenii. În funcție de direcțiile strategice pe care le vom alege, zona va rămâne sau nu motorul dezvoltării economice a României. Pentru ca să fie atractiv economic, județul Ilfov trebuie să fie, mai întâi, atractiv pentru locuit. Bugetele localităților vor trebui corelate cu un buget comun, județean. Nu putem face dezvoltare dintr-o dată, peste tot. ”

La rândul său, administratorul public al județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu, a arătat că este nevoie de o strategie care trebuie să depășească barierele politicii: ”Trebuie să gândim de acum zona de dezvoltare economică din anii următori și să ne îndreptăm atenția către forța de muncă din județele învecinate. Avem nevoie de o strategie care să nu țină cont de culoarea politică. Ne dorim ca noi, în Ilfov, să fim uniți și să punem presiune pe Guvern, pentru realizarea proiectelor din zona noastră, precum autostrada A0 sau extinderea aeroportului Otopeni.”

În cadrul întâlnirii care a avut loc marți, 16 aprilie, experții Băncii Mondiale au prezentat viziunea lor despre obiectivele strategice ale județului Ilfov, în perioada 2020-2030. Direcțiile strategice de dezvoltare pentru următorii zece ani trebuie să vizeze îmbunătățirea calității vieții, creșterea atractivității pentru operatorii economici, turismul și dezvoltarea instituțională pentru cooperarea metropolitană.

Discuțiile cu aleșii locali pentru pregătirea viitoarei Strategii de Dezvoltare a județului continuă și miercuri,17 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here